Zwem ook voor WERELD NATUUR FONDS!

0 zwemmers steunen ons voor € 0,-
WERELD NATUUR FONDS

WERELD NATUUR FONDS

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

We proberen de meest bedreigde diersoorten die op de 'Rode Lijst' van IUCN staan te beschermen, zoals de tijger, olifant, neushoorn, reuzenpanda, mensapen en rivierdolfijnen.

Niet alleen dieren worden bedreigd, ook hun leefgebied staat onder druk, door bijvoorbeeld houtkap, dammen of smeltend ijs. Lees meer over hoe we die gebieden beschermen.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Schone lucht, CO2-opslag, regen, vruchtbare aarde, bevruchting van gewassen door insecten, voedsel, medicijnen… allemaal voorbeelden van ons ‘natuurlijk kapitaal’. We vinden het heel normaal dat onze aarde deze diensten levert. Het lijkt misschien alsof ze gratis en oneindig zijn, maar dat is helaas niet zo.


Als we op dezelfde voet doorleven, putten we de aarde uit. Dat levert niet alleen een directe bedreiging op voor planten- en diersoorten - in de vorm van ontbossing en overbevissing, maar ook voor de gezondheid en het welzijn van mensen.


Uitdaging
Tegelijkertijd staan we aan de vooravond van één van de grootste uitdagingen ooit; het delen van onze planeet met ruim 9 miljard mensen in 2050. De druk op onze aarde en ons natuurlijk kapitaal zal hierdoor alleen maar groter worden. Willen we een gezonde aarde doorgeven aan de volgende generaties, dan moeten we ons natuurlijk kapitaal behouden en herstellen en onze voetafdruk verminderen.

Contactgegevens

WERELD NATUUR FONDS

E-mail: info@wwf.nl
Website: https://www.wnf.nlWij zwemmen voor WERELD NATUUR FONDS